Jo viidessä Koskisen sukupolvessa on ollut laivamiehiä ja laivayrittäjiä - Sivu 2

Article Index
Jo viidessä Koskisen sukupolvessa on ollut laivamiehiä ja laivayrittäjiä
Page 2
Page 3
All Pages
Historia

 
Hannu KoskinenKaksi viimeisintä sukupolvea Hannu ja Juho Koskinen "nuorempi" ovat vastanneet suvun laivaliikenteestä Päijänteen puolella. Laivayhtiön toimialana on matkustajalaivaliikenne;  tilaus- teema- ja aikataulunmukaiset risteilyt sekä ravintola- ja kahvilatoiminta. Lisäksi mm. vesiliikennekoulutus, luento- ja julkaisutoiminta.

Perheyhtiön toiminta alkoi syyskuussa 1994, jolloin perustettiin tmi Päijänne-Matkat H. Koskinen. Tuolloin oli hankittu alukseksi m/s ELISA. Purjehduskaudeksi 1995 em. vuokraveneenä palvellut alus muutettiin  43-paikkaiseksi matkustaja-alukseksi, jossa oli keskiolutoikeudet. M/s Elisalla tehtiin lähes yksinomaan tilausristeilyjä, mutta heinäkuussa -95 kokeiltiin myös muutamia aikataulunmukaisia risteilyjä. Liikenteessä Elisa  oli vain yhden täyden purjehduskauden, jolloin se kuljetti yli 1000 matkustajaa.

Toukokuussa 1996 hankittiin Elisan tilalle uusi alus Saimaalta, Sulkavalta,  98-paikkainen m/s TUULIKKI. Laivat vaihdettiin heti jäiden lähdettyä toukokuussa. Elisa vietiin samalla autolla Jyväskylästä Varkauteen, jolla Tuulikki tuotiin Päijänteelle päin. ’Tuulikki’ oli hyvin pitkälle valmiiksi rakennettu laiva. Laivassa oli A-oikeudet ja siellä toimi oma keittiö ruokapalveluineen teema- ja tilausristeilyillä, vaikka joskus kiireissä käytettiinkin apuna myös pitopalvelua.