Jo viidessä Koskisen sukupolvessa on ollut laivamiehiä ja laivayrittäjiä

Article Index
Jo viidessä Koskisen sukupolvessa on ollut laivamiehiä ja laivayrittäjiä
Page 2
Page 3
All Pages
Historia

Visuvesi Aure 1922Suvun vanhimpana laivamiehenä Juho Koskinen "vanhempi" oli Itämeren liikenteessä jo 1880-luvulla ja sen jälkeen 1890-luvulla mm. päällikkönä matkustajahöyrylaiva Sotkassa Tampereen alavesillä. 1900-luvun alkupuolella hän toimi yrittäjänä/päällikkönä hinaaja/salonkilaiva s/s Visuvedellä Tampereen Virtain välillä. Tästä on alkanut tämän Koskisen suvun laivanvarustajakausi.

Juho Koskinen "vanhemman" poika Lauri Koskinen toimi myös laivanpäällikkönä ja laivayrittäjänä Näsijärvellä, ollen mm. hinaajalaiva Auressa sekä yrittäjänä tervahöyryillä Häme ja Virtai. Useina talvina Lauri Koskinen työskenteli proomumestarina muiden proomunrakentajien kanssa Näsijärven rannoilla mm. Kurussa.

1920-luvun lopulla ja 1930-luvun alussa Paavo Koskinen oli töissä Lauri Koskisen laivoissa s/s Tarmo ja s/s Virtai sekä metsähallituksen omistamassa s/s Auressa 1932. Myöhemmin Paavo Koskinen oli asepalveluksessa laivastossa. Tekniikan ylioppilaana Paavo Koskinen oli 1945 – 1948 Rauma-Raahe Oy:n Helsingin piirustuskonttorissa piirtäjänä ja suunnittelijana. Paavo Koskinen valmistui sotien jälkeen DI:ksi kone-ja laivanrakennusalalta. Hän toimi laivanrakennussuunnittelijana 1949 – 51 Rauma-Raahe Oy:n Rauman telakalla. Sittemmin hän toimi Turussa laivastoesikunnassa Suomen puolustuslaitoksen palveluksessa insinöörikapteeniluutnantin virassa 1951 – 1952. Paavo Koskinen toimi vuosina 1952 – 1965 Väinölän konepajan teknillisenä johtajana. DI  Paavo Koskisen tehtäviin kuului konepajan johdon ohella vastuu Kymin Uittoyhdistyksen uittoväylien alus- ja konekannan kehittämisestä, rakentamisesta ja ylläpidosta. Paavo Koskinen on ollut myös osakkaana Höyrylaiva Osakeyhtiö Päijännematkailussa.